Nieuws: Nieuwe iPad op 23 maart in Nederlandse winkels

Woensdagavond heeft Apple een nieuwe iPad onthuld die vanaf 23 maart in Nederland te koop is. Dit werd bekend gemaakt tijdens een evenement door het bedrijf. De nieuwe iPad heeft een HD-resolutie van 2048×1536 pixels. Dit is vier keer zo hoog als in de iPad2 wat moet resulteren in een veel scherper beeld. Bovendien gaat het hier om een Retinascherm, dit type scherm was al eerder in iPhones verwerkt, maar nooit in een iPad. Zo moet het Retinascherm het contrast en de kijkhoek verbeteren.

De nieuwe iPad is iets dikker dan de iPad2, namelijk 9,4 milimeter en weegt bijna 40 gram meer (635 gram). Wat betreft het uiterlijk is er weinig veranderd. De nieuwste iPad is vanaf 23 maart te koop in Nederland en zal het zelfde kosten als zijn voorganger. Op 16 maart zal de nieuwe iPad in de VS in de winkels liggen. Zoals gebruikelijk zullen de 16-, 32- en 64GB versies beschikbaar zijn.

De accuduur van de tablet ligt op 9 uur en ondersteunt ook 4G-netwerken. Omdat er nog geen 4G in Nederland is uitgerold hebben de Nederlandse gebruikers niks aan deze functie, in de VS is dat wel het geval. De nieuwe iPad beschikt over een 5-megapixel camera met autofocus en biedt de mogelijkheid om video’s op te nemen in 1080p-kwaliteit. Daarnaast zijn er een aantal apps voor de iPad geupdatet door Apple. Zo krijgen iMovie en GarageBand nieuwe versies. Ook wordt de app iPhoto naar de tablet gebracht, hiermee kunnen gebruikers onder meer foto’s uitwisselen en foto’s bewerken.

Tijdens het evenement kondigde Apple ook een nieuwe Apple TV aan. Het gaat dan om de settopbox die te gebruiken is met normale tv-toestellen. De Apple TV ondersteunt 1080p-video’s en biedt een nieuwe user interface. Ook de films die in iTunes beschikbaar zijn kunnen aangeschaft worden in een 1080p-resolutie (2048×1536 pixels). Woensdagavond werd er een nieuwe versie van iOS aangekondigd van iOS5  namelijk 5.1 en zal woensdag nog beschikbaar worden.

[Update]

Je kan de gehele Keynote hier terug kijken.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.