Nieuws: Nieuwe bestandsoverdracht techniek door Apple

Apple heeft onlangs patent aangevraagd over een nieuwe techniek voor bestandsoverdracht. De manier waar het om gaat is het “overgieten” van bestanden. Dat wil zeggen, je hebt je iPad op tafel liggen, je houdt je iPhone er verticaal boven, en net zoals je een fles leeg giet, giet je de data over naar de iPad. Hiervoor zou wel een speciale verbinding nodig zijn. Om het te kunnen realiseren wordt er gebruik gemaakt van de bewegingssensoren die in de iPhone zitten.

Hiermee wil Apple het gebruiksgemak van de iPhone en iPad verbeteren. Ook zou Apple het mogelijk willen maken om met een sleepbeweging bestanden over te kunnen zetten naar de iPad. De mogelijkheid om met meerdere apparaten te “koppelen” zou ook aanwezig zijn, dus erg handig in een vergadering of een meeting als je wat wilt delen met je collega’s.

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.