Nieuws: Nieuw besturingssysteem BlackBerry

Gisteravond heeft RIM een nieuw besturingssysteem getoond voor BlackBerry. Het besturingssysteem heeft de naam BBX meegekregen. BBX is gebasseerd op QNX en zal op de Smartphones en Tablets gaan draaien en zal BlackBerry OS gaan vervangen.

De fabrikant geeft aan dat applicaties die voor BlackBerry OS zijn ontwikkeld gewoon blijven werken op het nieuwe besturingssysteem. Met het aankondigen van het nieuwe besturingssysteem heeft RIM ook bekend gemaakt dat er tools komen om het ontwikkelen van BlackBerry apps nog makkelijker te maken.

Verder heeft RIM nog een nieuw besturingssysteem ontwikkeld voor de tablets. De nieuwe versie van BlackBerry Playbook OS zal ook ondersteuning voor Android applicaties hebben. Met deze stap zullen er in één keer veel meer applicaties voor het BlackBerry platform beschikbaar komen. Toch is er een kleine beperking, namelijk het betalen binnen de applicaties. Dit werkt (nog) niet.

Veel meer informatie kunnen wij niet geven over de nieuwe besturingssystemen. De conferentie die gisteren heeft plaats gevonden was voor ontwikkelaars. Wat we wel kunnen zeggen is dat de eerste BBX devices worden verwacht in 2012.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.