Nieuws: Nep-antivirusprogramma voor OSX opgedoken

MAC-Defender is het kwaadaardige “Antivirusprogramma” dat onlangs is opgedoken voor Mac OSX. De applicatie doet zich voor als anti-virusprogramma en is gratis te downloaden. Achteraf blijkt de applicatie dus ook misbruik te maken van creditcardgegevens.

De “virusscanner” schiet na installatie in de stress en geeft aan dat er virussen zijn, de mallware applicatie kan de virussen wel verwijderen, maar dan dient er geregistreerd te worden en uiteraard moet er betaald worden.

Het programma komt relatief betrouwbaar over aldus Intego, een computer-beveiligingsbedrijf. Ze concluderen het uit het feit dat het ontwerp goed is en er geen noemenswaardige spelfouten in de applicatie te vinden zijn, hetgeen wel eens anders is in andere dubieuze applicaties.

De registratie site, om de virussen te kunnen verwijderen en de betaling te kunnen doen, blijkt zo lek als een mandje. De gegevens zijn erg makkelijk te achterhalen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.