Nieuws: Nederlanders nog niet massaal op Google+

De nieuwe profielendienst Google+ mag dan wereldwijd een groot succes zijn, in Nederland mag het nog geen hit heten. Eerder deze maand maakte analysebureau ComScore bekend dat Google+ binnen drie weken meer dan 20 miljoen bezoekers had. Daarvan waren slechts 110.000 Nederlands, zo meldt het bedrijf.

Amerikanen zijn wel erg nieuwsgierig: maar liefst 5,3 miljoen bezoekers komen uit de Verenigde Staten. Dat wil zeggen dat 1,7 procent van alle inwoners van het land weleens Google+ bezocht heeft. In Nederland ligt dat percentage op 0,7 procent. In Nederland heeft Google dus nog genoeg te doen, als het de 4,5 miljoen actieve Nederlandse gebruikers van Facebook voorbij wil streven. Onze Oosterburen zijn iets enthousiaster: met 705.988 bezoekers uit Duitsland ligt het percentage daar op 0,86 procent.

Vooral mannen lopen warm voor een nieuw virtueel smoelenboek. Volgens de gegevens van ComScore is 63 procent van de bezoekers man. Daarnaast blijkt dat vooral mensen van tussen de 25 en 34 nieuwsgierig zijn: zij zijn goed voor maar liefst 58 procent van alle bezoeken aan Google+.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.