Nieuws: Mozilla bouwt eigen OS op Android Kernel

Mozilla, beter bekend van de Firefox browser, is bezig het besturingssysteem Boot 2 Gecko te ontwikkelen. Dit besturingssysteem zou op basis van de Android Kernel zijn. Het OS is volledig Open Source en iedereen kan en mag bijdragen aan het OS.

Waar het OS mee te vergelijken zal zijn is Chrome OS. ’t Idee voor B2G is gelijk aan Chrome OS.  Applicaties zouden online werken. De reden waarom de Kernel van Android gebruikt wordt is dat het dan ook op huidige Android telefoons werkt. Mozilla zal alleen de basis ontwikkelen. De andere functies zullen door derden ontwikkeld moeten worden. Hierbij kan ej denken aan camera- en smsapplicaties. De code van het OS zal daarom ook direct beschikbaar gemaakt worden.

Wanneer de eerste versie van B2G beschikbaar is, is niet bekend. Het project is net begonnen. Mozilla is nog bezig met het inventariseren van de expertise binnen Mozilla, en zal misschien ook buiten Mozilla moeten kijken om de benodigde expertise op te kunnen doen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.