Nieuws: Moris, iPhone voor Amerikaanse politie

Steeds meer dingen worden overgenomen door de welbekende iDevices. Kassa’s worden vervangen door iPod touches, logboeken in vliegtuigen worden vervangen door iPads en ga zo maar door.

De politie in Amerika pakt het nog even anders aan. Die hebben een Add-On voor hun iPhone, de zogeheten Moris. Met deze Add-On is het voor de politie mogelijk om binnen een paar seconden iemand na te trekken. Hij staat direct in verbinding met de database van de politie. Dat is niet het enige wat het apparaat kan, ook heeft hij de mogelijkheid om de iris te scannen en vingerafdrukken af te nemen.

De Add-On kost slechts €3000,-. Dit is wel inclusief iPhone. Volgens de politie is het zeker de moeite waard, normaal gesproken moest de agent nogal wat stappen ondernemen om iemand na te kunnen trekken. Dit kan nu dus veel sneller, en tijd kost geld. Op deze manier wordt er tijd, dus geld bespaard.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.