Nieuws: Mojo Android-console gaat 250 euro kosten

android-logo-whiteOp 10 december wordt de Mojo Android-console in Amerika en verschillende Europese landen gelanceerd voor een prijs van 250 euro. Dit is bekend gemaakt door Mad Catz, de fabrikant van de Mojo.

De Mojo is net als de Ouya een Android gameconsole. Deze maakt het mogelijk om Android games op je TV te spelen. Vanaf december zal de console te verkrijgen zijn via de verschillende Europese retailers in de landen Spanje, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Finland, Zweden, Portugal, Denemarken, Duitsland en Groot Britannië.

De Mojo is voorzien van een 1,8 GHz Tegra 4 processor en heeft 16GB geheugen voor opslag wat uit te breiden is naar 128GB via MicroSD kaartjes. Wat opvalt is dat de Mojo, in tegenstelling tot de Ouya, geen eigen App Store heeft, maar gebruik maakt van de Amazon App Store en Google Play.

Standaard wordt bij de Mojo één C.T.R.L.R BlueToothcontroller geleverd. Deze controller heeft analoge sticks, triggers en een vierpuntdruktoets. Verder moeten alle GameSmart-controllers, keyboards, muizen en headsets van Mad Catz vlekkeloos werken.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.