Nieuws: Mobiele strategie vormt rode draad toekomstige ontwikkelingen van VCK Travel.

Snel, makkelijk, altijd en overal. Met deze steekwoorden lanceert VCK Travel een nieuw concept voor de zakenreiziger.

Als eerste TMC (Travel Management Company) wereldwijd brengt VCK Travel een mobiele app voor de iPhone op de markt: AirGo-M. Hiermee kan de zakenreiziger real-time tickets boeken in het Amadeus reserveringssysteem. Het beschikbaar komen van de app vormt het startsein voor de uitrol van de nieuwe mobiele strategie van VCK Travel. De komende maanden worden updates uitgebracht met aanvullende functionaliteiten. 

VCK Travel verwacht dat het nieuwe concept een nog grotere impact zal hebben op de manier waarop zakenreizen worden geboekt, dan destijds met de opkomst van de zelfboekingstools het geval was. “Iedereen is tegenwoordig altijd en overal online en de hoeveelheid pda’s en smartphones overstijgt nu al het aantal inwoners van onze planeet”, aldus VCK Travel.

Seamless
Tot nu toe is VCK Travel de enige TMC die zijn klanten een platform biedt waarbij de zakelijke reiziger een app in handen heeft voor pre-, in- en posttrip functionaliteiten. Niet alleen kan de zakenreiziger zelf heel eenvoudig zijn vluchten boeken, ook integreert Airgo-M bestaande travelpolicies en lopen boekingen mee in de management rapportages. Een naadloze integratie tussen full service, self service online bookingstool en het mobiele platform staat centraal. Zowel de boeker als de reiziger bepaalt zelf wanneer hij van welke dienst gebruik maakt. Dit levert optimaal gemak en keuzevrijheid voor de passagier op.

Visie
In de visie van VCK Travel wordt er binnen ondernemingen steeds meer gebruik gemaakt van mobiele oplossingen in plaats van statische oplossingen. De desktop computer heeft zijn langste tijd gehad en zal overvleugeld gaan worden door Smart Windows, tablets en smart phones. Daardoor zal er een sterke behoefte ontstaan aan een mobiele oplossing, waarbij de faciliteiten van de “oude technologie” is geïntegreerd in mobiele apps. “Als profielen en reisbeleid zijn gekoppeld aan een mobiele toepassing, bestaat er geen gevaar meer voor ongewenste afwijkingen. Als daarbij dan ook de autorisatie van de reis, de declaratie en de managementrapportage inclusief CO2 compensatie in één handige app is geïntegreerd, wordt veel tijd gewonnen en kunnen bedrijven nog meer besparen op de kosten van het boeken van hun zakenreizen”, aldus VCK Travel.

VCK Travel voorziet op korte termijn een explosie in het gebruik van mobiele toepassingen in de zakelijke reisindustrie. “Waar veel ondernemingen nu nog voorschrijven welk type telefoon door de medewerkers moet worden gebruikt, zal het binnenkort zo zijn, dat je zelf je keuze kunt maken. De meest gebruikersvriendelijke telefoon zal het dan winnen en dat geldt ook voor de TMC, die hiervoor de handigste toepassingen (app’s) ter beschikking stelt”.

Daarom streven wij er naar om met een eenvoudige en makkelijke app te komen, waaraan steeds meer zakelijke functionaliteiten zullen worden toegevoegd. Zo moet het straks ook mogelijk zijn om tijdens je reis een taxi te boeken,  een restaurant te vinden en het weer op je bestemming te bekijken. Inchecken moet eenvoudiger gaan dan het ooit geweest is en de instapkaart hoeft niet meer gemaild of geprint te worden, omdat deze in de app aanwezig is.

Direct een vlucht boeken tijdens een meeting, in de rij bij de supermarkt en ook op zondagavond na Studio Sport de beschikbaarheid van een hotel controleren, online inchecken en altijd en overal inzicht in je reisgegevens. Dit alles en nog veel meer moet straks mogelijk zijn met AirGo-M, dat is ontwikkeld in samenwerking met Amadeus Benelux. Ook is het nu al mogelijk om alerts te ontvangen bij vluchtwijzigingen en vertragingen.

AirGo-M is vanaf nu beschikbaar in de appstore.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.