Nieuws: Mobiel bankieren steeds populairder

imagesAfgelopen jaar zijn de Nederlanders een stuk meer gebruik gaan maken van mobiel bankieren applicaties. Het aantal gebruikers is verdubbeld. Dit nieuws werd door de NOS naar buiten gebracht op basis van cijfers welke door de vier grootste Nederlandse banken bekend zijn gemaakt.

Voor zowel de Rabobank als de ING bank zijn er ruim één miljoen gebruikers, bij de ABN Amro bank zijn het er 760.000 gebruikers. Voor de SNS bank is het ongeveer 10 % van alle klanten.

De meestgebruikte functie binnen de mobiel bankieren applicaties is het saldo opvragen. Het is zo dat er via de applicatie twee keer zo vaak het saldo wordt opgevraagd in de applicatie dan via de website.

Wat de cijfers zijn betreffende de mobiele betalingen via de apps is niet helemaal duidelijk. Alleen de ING heeft aangegeven dat er zo’n 160.000 betalingen per dag worden verricht via de applicatie.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.