Nieuws: Minus (iOS/Android)

Sinds kort is er voor zowel iOS als Android een nieuwe app genaamd Minus. Minus is vergelijkbaar met Dropbox: je slaat bestanden op ‘in de cloud’ en kan ze dan ook met iedereen delen.

De apps voor beide platformen hebben onlangs beide een flinke update gehad waardoor ze een stuk gebruikersvriendelijker zijn geworden. Ook is je content te benaderen via de site (Minus.com) De (overigens volkomen gratis) dienst levert je een opslagruimte van 10 GB online op (Dropbox levert je standaard maar 2 GB…); waar je dan bestanden heen mag sturen tot wel 2 GB per stuk.

Anders dan Dropbox is Minus niet echt bedoeld voor het synchroniseren van bestanden. Waar Dropbox eigenlijk fungeert als een uitbreiding van je bestaande bestandssysteem is Minus meer een snelle manier om (grote) bestanden even weg te zetten en eventueel te delen met anderen.

Hoewel Dropbox al op veel vlakken als ‘standaard’ aan te merken valt zit de concurrentie zeker niet stil. Puur op basis van de hoeveelheid ruimte en de prettige apps kunnen we best stellen dat Minus zeker wat aandacht waard is.

Nu gratis te vinden in de Appstore en de Android Market.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.