Nieuws: Microsoft wil vergoeding Huawei voor Android

De Britse krant The Guardian meldt dat Microsoft in onderhandeling is met het Chinese Huawei. De gesprekken zouden gaan over een mogelijke patentovereenkomst. Microsoft is van mening dat hun recht op royalty’s hebben vanwege gebruik van Android. Huawei maakt hiermee inbreuk op patenten volgens Microsoft.

Microsoft heeft met meerdere bedrijven, onder andere HTC, een soortgelijke overeenkomst. Of Huawei akkoord gaat met zo’n overeenkomst is nog niet zeker. “We hebben zelf meer dan 65.000 patenten, genoeg om ons zelf te verdedigen.” aldus Victor Xu marketing manager van Huawei.

In China is Huawei één van de grootste telefoonfabrikanten en heeft ambitie om binnen 5 jaar bij de grootste drie wereldwijd te horen. De top drie is op dit moment Samsung, Nokia en Apple.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.