Nieuws: Microsoft wil Sony overhalen Windows Phones te maken

Windows-Phone-7-logoEerder is Sony al bezig geweest om Windows Phone’s te maken, maar verder dan enkele prototypes is het nooit gekomen.

Volgens bronnen van TheInformation.com is Microsoft met Sony in gesprek om een Sony Windows Phone op de markt te gaan brengen. Het toestel zou halverwege 2014 op de markt moeten komen. Op dit moment gebruikt Sony het besturingssysteem Android op hun smartphones.

Om Windows Phone meer marktaandeel te geven probeert Microsoft andere telefoonmakers over te halen. De reden hiervoor is de overname van Nokia. Hierdoor staat Microsoft er nagenoeg alleen voor. De reden dat bedrijven niet makkelijk overstappen naar Windows Phone i.p.v. Android is dat er voor betaald moet worden aan Microsoft. Android is daarentegen in de meeste gevallen gratis voor gebruik op smartphones. Microsoft denkt er over om Windows Phone ook gratis te maken, het zal ons niks verbazen als dit als argument gebruikt gaat worden in de onderhandelingen met Sony.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.