Nieuws: Microsoft start ook procedure tegen Apple in Europa

Microsoft is ook in Europa een procedure aangegaan tegen Apple omtrent de AppStore merknaam. In de US is dit ook al gebeurd. Microsoft is van mening dat de merknaam Appstore te algemeen is om een patent op te hebben.

Naast de gestarte procedures is heeft de Redmondse ook al een klacht ingediend bij het CTO (Community Trademark Office), de organisatie die in Europa over de merkrechten gaat. Vanuit Microsoft zijn ze van mening dat de term “appstore” net zo algemeen is als bijvoorbeeld supermarkt, en hier dus geen merkrecht op zou mogen zitten. Begin dit jaar heeft Microsoft ook al in Amerika een soortgelijke klacht ingediend bij het patentbureau. Zowel in Europa als Amerika loopt nu onderzoek naar het merkrecht.

Microsoft krijgt in deze procedures/klachten ondersteuning van diverse andere bedrijven die het hier mee eens zijn. Tevens is er één webwinkel die al eerder een klacht ingediend heeft.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.