Nieuws: Mercedes komt met navigatie app voor Google Glass

Google-G-LogoGoogle Glass is nog niet te verkrijgen, maar Mercedes heeft al wel een navigatie app gemaakt voor de bril. Met deze app is het mogelijk om bijvoorbeeld je auto terug te vinden. Mocht je dan in je auto zitten, dan stuurt de bril je bestemming naar het navigatiesysteem.

Ben je op je locatie aangekomen, dan neemt de bril het weer over en begeleid je verder naar de juiste plaats, bijvoorbeeld een appartement.

“Dit is een voorbeeld van een naadloze overgang tussen naar je auto gaan, in je auto rijden en het verlaten van je auto terwijl je verbonden blijft”, zo vertelt Johann Jungwirth, hoofd van Mercedes’ Amerikaanse ontwikkelingsafdeling, tegenover Automotive News Europe.

Mercedes geeft aan dat de app op dit moment alleen nog op hun eigen bril werkt, maar laat weten dat, zodra de bril beschikbaar is, de applicatie ook voor het grote publiek beschikbaar komt.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.