Nieuws: Mei 2014 komt Ubuntu smartphone

ubuntu-logo-8647_640Gisteren is de Ubuntu Edge aangekondigd door Canonical, de ontwikkelaar achter Ubuntu. De Edge is een krachtige smartphone welke zowel Android als Ubuntu kan draaien.

Bij de presentatie werd bekend gemaakt dat de smartphone op een volledige versie van Ubuntu draait, welke geoptimaliseerd is voor smartphones. Als 2e OS zou Android ook gekozen kunnen worden. Via een dock is het mogelijk om de smartphone als desktop te kunnen gebruiken.

Dat het een krachtig toestel is blijkt wel uit de specificaties. Zo beschikt het toestel over een 4,5 inch scherm gemaakt van saffierkristalglas, 4GB werkgeheugen, 128GB opslaggeheugen, een quadcore processor, een 2 MP frontcamera, een 8 MP camera op de achterkant, WiFi en NFC.

Canonical heeft wel laten weten dat deze specs nog kunnen wijzigen voordat de smartphone op de markt komt. Of het toestel daadwerkelijk op de markt gaat komen is ook nog niet 100% zeker. Canonical is nl. bezig om geld in te zamelen via Indiegogo, een crowdfundingsite (http://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge). In het totaal moet er 32 miljoen dollar opgehaald worden in een maand tijd.

Canonical heeft wel aangegeven dat als dit project mislukt ze zich gaan richten op goedkopere Ubuntu smartphones.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.