Nieuws: Meer vrijheid iDevice accessoire fabrikanten

Ongeveer een week terug vond de Made For iOS conferentie plaats in China. Op die conferentie heeft Apple bekend gemaakt dat de elektronicagigant het aantrekkelijker gaat maken om draadloze accessoires te maken voor de iDevices.

Apple doet dit door een nieuwe chip in hun iOS devices te zetten. Met deze chip is het mogelijk om apparaten met Bluetooth 4.0 te verbinden. Door deze stap te zetten hoopt Apple interesse te krijgen van fabrikanten om nieuwe soorten accessoires te gaan ontwikkelen. Tot op heden was het alleen nog maar mogelijk via de dock connector.

Met Bluetooth 4.0, de nieuwe standaard voor Bluetooth, zou er veel meer mogelijk worden. Door meer informatie toe te staan via Bluetooth 4.0 zouden er volgens Apple meer mogelijkheden moeten zijn voor nieuwe accessoires. Apple denkt hier voornamelijk aan gamers of medische belangen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.