Nieuws: Meer keuze BlackBerry

RIM’s Managing Director Arnaud Brett vertelt tegenover Nu.nl dat Blackberry in de toekomst met een groter keuze aan toestellen komt. Ook meer tablets worden niet uitgesloten. De vraag door consumenten naar verschillende toestellen groeit aldus Brett. Voor RIM is het nu tijd om daar op in te haken.

Ook op tablet gebied moet er meer keuze komen. Echter wil Brett niet op de vraag ingaan of er nog meer tablets door RIM ontwikkeld gaan worden. Dat hij geen antwoord wil geven heeft als reden de tegenvallende verkoop van de PlayBook.

In 2012 zullen de eerste toestellen met het nieuwe QNX systeem het daglicht zien. Nu draaien de toestellen nog op het eigen BlackBerry OS. Hieruit is op te maken dat de nieuwe software dus ook voor nieuwe en hoogstwaarschijnlijk meer toestellen gaat zorgen.

De huidige BlackBerry types zijn de Bold, Torch en Curve. De Torch zijn diverse modellen beschikbaar. Om efficiënter te kunnen werken is er een nieuw OS nodig aldus Brett. Dit betekend dat als op zowel de smartphones en tablets het zelfde OS draait, dan wordt het makkelijker om applicaties te maken en het OS te updaten.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.