Nieuws: Meer beveiligingsopties in Android 4.2

Android Police weet op basis van een nog niet officieel uitgekomen versie van Android dat er meer beveiligingsopties in zitten. Een van de opties zou zijn dat er een bevestiging wordt gevraagd als er een sms naar een premium SMS dienst wordt gestuurd. Hiermee verwacht Google te voorkomen dat applicaties misbruik kunnen maken van premium SMS dientsten.

Verder zou er SELinux in de kernel zitten van Android 4.2. Dit is een Security Enhanced Linux en deze kan aan- of uitgezet worden op basis van rechten. Zo kan worden voorkomen dat bijvoorbeeld een applicatie die gebruik maakt van de camera ook alleen gebruik kan maken van de camera en niet meer van bijvoorbeeld de contactenlijst. Dit is iets wat nu nog wel regelmatig gebeurd.

Ook zou er een tweede notificatiepanel aanwezig zijn. Hier zou het aan en uit zetten van zaken als WiFi, geluid, data etc. makkelijker moeten worden. Deze optie is al in veel versies van Android verwerkt. Hierbij kan gedacht worden aan de Sense interface van HTC. Wat we precies van de nieuwe versie van Android kunnen verwachten zal duidelijk worden op het Android event wat 29 oktober plaats gaat vinden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.