Nieuws: Meer Android apps gedownload dan iOS apps

Uit onderzoek van ABI Research blijkt dat er meer applicaties zijn gedownload op het Android platform dan op het iOS platform. Dit gebeurde in het tweede kwartaal van 2011. Android genereerde hier 44% downloads en iOS 33%. Echter bevat de App Store voor iOS wel meer applicaties.

De meest aannemelijke reden hiervoor is is dat er steeds meer telefoons worden verkocht met Android als besturingssysteem. Bij de iPhone was hier een stijging van 9% te zien, terwijl Android met 36% is gestegen.

Wat ook meetelt is dat het Android platform open-source is, dat wil zeggen dat het makkelijker is voor derden om applicaties te ontwikkelen. Ook omdat de eisen voor een applicatie lager zijn en de toelatingsprocedure is minder streng. Naar verwachting zullen er dit jaar 29 miljard applicaties gedownload worden. Vorig jaar bleef de teller steken op 9 miljard.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.