Nieuws: Malware scanner in Google Play Store

In een van de volgende versies van Google’s Android winkel “Play Store” zal Google een scanner inbouwen welke malware vindt. Dit zou terug te vinden zijn in een uitgelekte nieuwe versie van de winkel. De nieuwe versie zou in handen zijn van Android Police, de nieuwe versie zou een waarschuwing geven als er malware aanwezig is, maar laat wel de optie open om alsnog de software te installeren.

Dit zou niet het enige zijn wat de nieuwe versie doet. De nieuwe versie zou ook reeds geinstalleerde applicaties controleren of deze niet (per ongeluk) besmet zijn met malware.

De reden dat Google dit doet is omdat er op bijna elk Android-toestel wel een vorm van malware te vinden is, en het dus een steeds groter probleem wordt. Omdat de apps niet streng gecontroleerd worden alvorens ze in de Play Store verschijnen zijn Android devices gevoeliger voor malware. Google verwijderd besmette applicaties wel als bekend is dat ze malware bevatten.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.