Nieuws: Malware in Android koopt applicaties

In nepversies van GO Weather, E-Strong FileExplorer en Travel Sky is malware ontdekt, welke zonder dat de eigenaar van het Android apparaat het merkt, betaalde applicaties uit de Play Market downloadt.

De geïnfecteerde malware is alleen verkrijgbaar via verschillende Chinese website’s en de illegale app-markets. De malware is ontdekt door G-Data SecurityLab. De malware zou nog niet in de officiële play-store ontdekt zijn. De trojan heeft de naam MMarketPay.A. De grootste activiteit zou op dit moment in China zijn.

De trojan zoekt toegang tot de app-store en download vervolgens nog meer malware of betaalde applicaties. De verwachting van G-Data is dat de malware ook naar Europa komt. Met deze trojan zou het de eerste keer zijn dat het hackers gelukt is om toegang te krijgen tot de app-store van de provider.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.