Nieuws: Maak van je iPhone en iPad een universele afstandsbediening!

Er is een oplossing voor alle afstandbedieningen op de koffietafel. Het bedrijf Griffin heeft de Beacon op de markt gebracht. Een apparaatje wat via Bluetooth signalen ontvangt, en omzet naar Infrarood wat weer ontvangen kan worden door je TV/Radio etc…

Wat je dient te doen is een stukje software op je iPhone, iPod Touch of iPad installeren welke fungeert als afstandsbediening. Wat het zo uniek maakt, is het feit dat je niks aan je iDevice hoeft te koppelen omdat alles via Bluetooth gaat.

De kosten voor de Beacon zijn 57 euro. Het apparaat is te bestellen via de site van de fabrikant en binnenkort ook in de Applestore van Amerika. Het is niet duidelijk of hij ook naar de Applestore in Nederland komt. De software is al wel in de Appstore te vinden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.