Nieuws: Loophole in iOS geeft toegang tot privé foto’s

Een ontwikkelaar heeft opnieuw een loophole ontdekt in iOS. Via deze loophole kan er toegang worden verkregen tot de privé foto’s van de gebruiker. Als er door een applicatie de locatie van de gebruiker wordt opgevraagd, is het mogelijk om zonder toestemming de foto’s en video’s van de gebruiker in te zien en te kopiëren.

De ontdekking is gedaan door Nick Bilton van de New York Times. Nick had een testapplicatie geschreven. Vroeg hiermee de locatie van de gebruiker op en was vervolgens in staat om de gehele foto en video collectie te versturen naar een externe server. De loophole is ook bevestigd doorJohn Casasanta, de ontwikkelaar van Camera+. Wel zei John dat je eigenlijk ook toestemming geeft om al je foto’s en video’s in te zien als je toestemming geeft voor je locatie.

Apple is om commentaar gevraagd door de website The Verge, echter heeft Apple geweigerd hier aan mee te werken. Wel heeft Apple aangegeven dat deze loophole verholpen gaat worden in een volgende update van iOS. Hoogstwaarschijnlijk zal dit de volgende update al zijn.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.