Nieuws: Locatiegegevens iPhone bewaard op desktop

De locatiegegevens van iPhones en iPads met 3g met iOS 4.0 worden opgeslagen op de computer van de gebruiker. De informatie die opgeslagen wordt is niet benaderbaar voor de gebruiker. Waarom deze gegevens opgeslagen worden is niet bekend.

Amerikaanse onderzoekers hebben een applicatie geschreven waarmee deze database, consolidated.db te openen is.  Op het congres Where 2.0 in Amerika wordt dit onthuld. De functie die deze gegevens bijhoudt is niet nader beschreven door Apple.

Om te voorkomen dat de Whizkiddies op je PC de bestanden kunnen openen is het raadzaam om je back-up versleuteld op te slaan met iTunes, een standaard optie. De privacy van de gebruikers komt niet in het geding aldus de onderzoekers, de database slaat alleen locatiegegevens op en verder niet.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.