Nieuws: LG komt met Optimus G

Vandaag heeft LG een nieuw toestel aangekondigd. Het gaat hier om de LG Optimus G. Het besturingssysteem is Android 4.0. Onder de motorkap is het toestel voorzien van een Quadcore processor (Snapdragon S4) van Qualcomm.

Op internet deden al eerder de geruchten de ronde dat LG met een Quadcore toestel zou komen, LG heeft deze geruchten nu dus bevestigd met een persbericht (vertaalde versie). Ook zijn de details van het toestel bekend gemaakt.

Het toestel is voorzien van een 4,7 inch True HD IPS+ scherm. Hierbij is het touchgedeelte in het LCD verwerkt. Dit komt weer ten goede van de dikte van het toestel. De Optimus G is het eerste toestel welke voorzien is van de Snapdragon S4 processor. Eerder werden er alleen maar dualcore processors gebruikt van deze variant.

Ook een camera ontbreekt niet op het toestel, op de achterkant zit een 13 megapixel camera. Ook ontbreekt de frontcamera niet, hierdoor is het dus ook mogelijk om videochat te doen. Het toestel doet het met 2GB werkgeheugen en kan overweg met het nieuwe 4G-internet. Zoals eerder vermeldt is het toestel voorzien van Android 4.0. Wat de batterij betreft, LG heeft er een redelijk forse batterij in gestopt. Namelijk een 2100 mAh batterij.

In eerste instantie wordt het toestel in Zuid-Korea uitgebracht, later dit jaar zou het toestel wereldwijd beschikbaar worden. Wat het toestel moet gaan kosten is niet bekend gemaakt.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.