Nieuws: LG komt met Android telefoon voor in de zon

Je kent het probleem wel, je loopt buiten met je telefoon, wilt lezen wat er op je scherm staat…. Je ziet niks… Elektronicagigant LG denkt voor dat probleem nu een oplossing te hebben gevonden. Namelijk de LG Sol. De telefoon is speciaal voor buiten gebruik ontwikkeld.

De telefoon bevat een 3,8″ Ultra Amoled scherm, bevat een 1GHz processor en is voorzien van Android 2.3. Uiteraard is het apparaat voorzien van een camera. Deze heeft een resolutie van 5 MegaPixel. Volgens de fabrikant zou het scherm helder genoeg zijn om buiten in de zon ook goed leesbaar te zijn.

De LG Sol maakt gebruik van een speciale techniek genaamd Dark UI. Hiermee wordt er minder wit licht gebruikt bij het tonen van de gebruikersinterface, waardoor de accu – volgens LG – 20 tot 30 procent langer meegaat.

De LG Sol komt ligt in september in Europa in de winkels. Wat de prijs van het toestel gaat worden is nog niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.