Nieuws: LG en Samsung verwikkeld in patentzaak

android-logo-whiteLG en Samsung zijn verwikkeld geraakt in een patentzaak rond oogbesturing. LG claimt dat ze sinds 2009 een patent heeft op de technologie. Onder dit patent zou ook het scherm aanlaten zolang er naar gekeken wordt vallen zoals verwerkt is inde Samsung Galaxy S3 en S4.

Samsung ontkent patenten geschonden te hebben en een eigen technologie te hebben gebruikt om oogbesturing mogelijk te maken. LG is nog geen rechtszaak begonnen tegen Samsung maar overweegt dit wel zodra de S4 op de markt komt.

Bovengenoemd patent is niet het enige patent wat geschonden zou worden. Ook zou het patent dat een filmpje op pauze gaat bij het wegkijken van de telefoon geschonden worden. De funtie wordt “Smart Pause”genoemd door Samsung en LG noemt het “Smart Video”.

Het is afwachten wat er van deze patentzaak terecht gaat komen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.