Nieuws: Lenovo mocht BlackBerry niet overnemen

BlackBerry-LogoDe Canadese overheid heeft roet in het eten gegooid bij Lenovo om een overnamebod uit te brengen op BlackBerry. De overheid had aangegeven dat ze daar niet mee akkoord zouden gaan. Dit wordt gemeld door Globe and Mail op basis van anonieme bronnen.

Toen de overheid lucht kreeg van het onderzoek wat Lenovo deed naar de overname van BlackBerry heeft de overheid al gezegd dat Lenovo BlackBerry niet mocht overnemen.Dat is dus ook de reden dat Lenovo nooit een officieel bod heeft gedaan.

De voornaamste reden van het niet akkoord gaan door de overheid is omdat Lenovo een Chinese achtergrond heeft. Door de overname van BlackBerry zou Lenovo een belangrijk onderdeel worden van de Canadese telecominfrastructuur.

Deze blokkade door de overheid is niet de eerste keer. Eerder heeft de overheid al een overname bod van 520 miljoen dollar afgewezen. Dit bod kwam van een Egyptische miljardair. Volgens de overheid zou op deze manier de nationale veiligheid in het geding komen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.