Nieuws: Lenovo komt met Android tablets

android-logo-whiteAls marktleider op de PC markt, gaat Lenovo het nu proberen op de tabletmarkt. Onlangs heeft Lenovo de Yoga Tablet gepresenteerd. Deze tablet kan in 3 standen worden gebruikt en is in 2 groottes leverbaar.

Volgens Lenovo zou het ontwerp zich moeten onderscheiden door haar ergonomie. In de tablet zit een draaimechaniek, deze maakt het mogelijk om de tablet onder een kijkhoek van 110 tot 135 graden op de tafel of op je shcoot te kunnen leggen.

Ook zou het ontwerp zo gemaakt zijn dat de tablet beter in de hand ligt. Dit komt doordat het zwaartepunt door de cylindrische handgreep op de hand zou liggen. HIerdoor zou het minder vermoeiend zijn om met de tablet te werken.

Er komt een 8 en een 10 inch variant met Wifi en/of 3G. De versies zijn voorzien van 16 of 32GB geheugen en hebben een resolutie van 1280×800 pixels. Het kloppend hart van de tablet is een 1,2 GHz quadcore processor en 1 GB werkgeheugen. Als besturingssysteem staat standaard Android 4.2 op de tablet.

De prijs voor de 8 inch variant begint bij €229,-. Voor de 10 inch variant begint de prijs bij €299,-.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.