Nieuws: Lek in Android kan virusscanner uitschakelen

Er is een kwetsbaarheid ontdekt in een onderdeel van Android welke onder andere gebruikt wordt door anti-virusapplicaties. Door deze lek is het mogelijk om de virusscanner uit te schakelen.

Beveiligingsexpert Shane Macaulay heeft deze ontdekking gedaan. Verdere details van het lek zijn (nog) niet vrijgegeven. Shane wil dit volgende week gaan doen tegelijk met de mogelijke oplossing. Dit zal plaats vinden op de securityconferentie Hack in the box in Maleisië. Riley Hassel, een collega van Shane geeft aan dat de met de beste antivirus makers werken om een oplossing te vinden.

Het is mogelijk om met een verkeerde applicatie Malware te installeren en vervolgens misbruik te maken met de telefoon. Er zijn nog geen gevallen bekend van misbruik. Volgens Privateer Labs hoeft de gebruiker nog niet zo heel veel te vrezen. Maar er wordt wel aangeraden alleen applicaties te downloaden en te installeren welke je vertrouwd.

Google wil zelf niet reageren op dit bericht.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.