Nieuws: LaCie brengt Thunderbolt schijf uit voor Mac

In navolging van Hitachi komt Lacie nu ook met een externe schijf voor de Mac welke op Thunderbolt aangesloten kan worden. De nieuwe serie gaat de Little Big Disk heten en er zullen later externe SSD’s aan toegevoegd worden.

Op dit moment zijn er 2 varianten te vinden in de Amerikaanse Apple store, een 1TB (7200 rpm) en een 2TB (5400 rpm) schijf. Beide schijven bevatten 2 thunderbolt aansluitingen waarmee je meerdere schijven aan elkaar kan schakelen. Deze optie komt ook in de nog uit te komen SSD varianten.

De capiciteit van de SSD schijven zullen respectievelijk 205 GB en 500 GB worden. Wanneer en of de Little Big Disks in Nederland uit gaan komen en wat ze gaan kosten is niet bekend. De prijs voor de 1TB variant in Amerika is 400 dollar en voor de 250GB SSD mag 900 dollar betaald worden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.