Nieuws: Klachten over verkoopcontracten iPhone

apple1Diverse Europese telecomaanbieders hebben de contracten met Apple omtrent de verkoop van iPhones openbaar gemaakt voor leden van de Europese Commissie. Volgens de telecomaanbieders zou Apple op bijzonder agressieve wijze afspraken afdwingen.

In de afspraken zou onder andere een eis worden gesteld dat een verkoper een specifiek aantal iPhones moet verkopen en zou het moeten betalen als dit aantal niet wordt gehaald. Verder zou er geeist worden dat er zoveel geld wordt uitgegeven aan het reclame maken voor de iPhone dat er weinig geld overblijft om reclame te maken voor concurrerende toestellen.

De Europese Commissie heeft nog niet officieel een onderzoek ingesteld, maar gaat eerst in gesprek met alle betrokken bedrijven om de situatie te bekijken. Op basis van deze gesprekken wordt besloten of er daadwerkelijk een onderzoek gaat komen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.