Nieuws: Klacht Apple tegen Samsung officieel onderzocht

De Amerikaanse markttoezichthouder ITC gaat klachten van Apple over patentinbreuk door Samsung officieel onderzoeken.
Een panel van ITC-leden heeft gestemd en een meerderheid bleek voor een onderzoek te zijn.

Apple diende op 5 juli een aanklacht in bij het ITC. De iPhonemaker vraagt de organisatie een importverbod op te leggen aan Samsung voor de Galaxyproducten van het bedrijf. Het gaat dan om smartphones én tablets.

Een week eerder diende Samsung een soortgelijke aanklacht in waar het bedrijf de ITC vroeg de verkoop van iPhones en iPads te verbieden
De bedrijven zijn al enkele weken in een juridische strijd verwikkeld. Over en weer beschuldigen de bedrijven elkaar van patentinbreuk, zowel op het gebied van technologieën als op het gebied van ontwerp.

De ITC zal de aanklacht van Apple nu officieel onderzoeken. Wanneer het onderzoek wordt afgerond is niet bekend. De organisatie bekijkt momenteel ook een aanklacht van Apple tegen HTC
De strijd tussen Samsung en Apple kan grote gevolgen hebben voor beide bedrijven. Apple is een van de grootste klanten van Samsung wat betreft het leveren van productonderdelen. In 2010 was daar 5,7 miljard dollar mee gemoeid.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.