Nieuws: KitKat voornamelijk gericht op goedkope smartwatches en smartphones

android-logo-whiteAankomend release van Android, KitKat, zou beter geschikt zijn voor goedkope telefoons, smartwatches en andere draagbare apparaten. De nieuwe versie zou beter met het werkgeheugen van de apparaten om gaan. Hierdoor zouden applicaties ook goed moeten werken op apparaten met minder dan 1GB werkgeheugen.

Met de nieuwere versie van Android zou het ook mogelijk moeten zijn om oudere smartphones te updaten naar de meest recente versie. Dit omdat de nieuwe versies van Android gericht waren op nieuwe/modernere smartphones.

Verder zou in KitKat ondersteuning zijn voor nieuwe sensoren, hierbij kan gedacht worden aan een stappenteller, hiervoor wordt nu nog de versnellingsmeter in de telefoon zelf gebruikt.

Een andere verandering is, er zou ondersteuning voor infrarood toegevoegd zijn, hiermee is het mogelijk om je apparaat als afstandbediening te kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld een TV.

Wanneer KitKat wordt gepresenteerd is niet bekend. Wel wordt er in de komende dagen een aankondiging verwacht. Hierbij zou dan ook de Nexus 5 verschijnen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.