Nieuws: Jobs wilde eigen iPhone netwerk

In 2007 zag de iPhone het daglicht. Providers mochten de smartphone niet zomaar verkopen. Ze moesten er veel voor betalen en moesten verplichte upgrades uitvoeren op hun netwerk. Dit was niet het enige. Steve Jobs droomde van een eigen netwerk, dus de iPhone zonder tussenkomst van bijvoorbeeld T-Mobile.

Steve Jobs is in bespreking geweest met John Stanton en heeft hier zijn visie laten horen. Om het netwerk op te bouwen wou Jobs zelf geen Gsm-masten plaatsen. Om het netwerk op te zetten wou hij een deel van het 2,4Ghz Wifi signaal gebruiken wat volgens Jobs niet gebruikt werd. Hiermee wou hij een eigen netwerk opzetten.

Dit idee is nooit tot uitvoering gekomen. Jobs had toch besloten de smartphone uit te brengen via de providers. Wat de gevolgen waren geweest als Jobs het wel door had gezet is niet duidelijk. Of we hier dan al een Apple netwerk of überhaupt de iPhone hadden valt te betwijfelen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.