Nieuws: iPhone voorbij Blackberry op zakelijke markt

Uit onderzoek van iPass blijkt dat de iPhone Blackberry voorbij is op de zakelijke markt. iPass heeft onderzoek gedaan onder 1100 bedrijven. Volgens het onderzoek zou 45% van de bedrijven nu iPhone gebruiken en 32% Blackberry. Een jaar geleden was het 35% voor Blackberry en 31% iPhone.

Maar dit is niet de enige verschuiving op deze markt. Het aandeel van Google’s Android groot ook behoorlijk. Een jaar geleden was de markt daarvoor 11% waar Android nu een 21% van de markt heeft. Volgens iPass zijn de veranderingen te wijten aan dat werkgevers hun personeel vrijheid geven over wat voor smartphone ze willen gebruiken.

Niet had Blackberry een slecht jaar, maar heeft ook veel last van Android. In eerste instantie was dit alleen de particuliere markt, maar er zijn nu ook klappen gevallen op de professionele markt.

Volgend jaar komt Blackberry met BBX, hun nieuwe besturingssysteem. Of RIM hiermee marktaandeel terug kan winnen zullen we even moeten afwachten. Alle nieuwe Blackberry toestellen zullen hiermee worden voorzien.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.