Nieuws: iPhone in India niet populair

In een land met 602 miljoen gebruikers van mobiele telefoon is de iPhone niet populair. Blackberry, Samsung en Nokia zijn hier de koplopers. IDC heeft hier een onderzoek naar gedaan.

Volgens het onderzoek zijn er ruim 62000 iPhones verkocht in India. Dit is minder dan België, Israël en Noorwegen. Dat is op zijn minst raar te noemen omdat India veel meer inwoners heeft. Volgens IDC zou hier de reden voor zijn dat er in India nog bijna geen 3G beschikbaar is. Hierdoor kan de gebruiker geen volledig gebruik maken van alle functionaliteiten van de iPhone.

De iPhone zou een markt aandeel van ruim 2% hebben, terwijl Nokia 46% heeft. Wat wel een erg groot verschil is. Met een groei in de Smartphonemarkt in India van 70% is en blijft het sowieso tot 2015 erg aantrekkelijk voor de fabrikanten.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.