Nieuws: iPhone 4s is “ondergeklokt”

Er is gebleken dat de processor in de iPhone 4S minder goed presteert dan die van de iPad 2. Deze gegevens kwamen uit benchmark’s van de iPhone 4S uitgevoerd door Anandtech. Het is helemaal niet zo gek om te denken dat Apple de 4S expres ondergeklokt heeft, omdat de iPad 2 en de iPhone 4S allebei over de A5-chip beschikken.Hoewel de iPhone 4S zo’n 25% lager scoort dan de iPad 2, doet de 4S het wel een stuk beter dan zijn voorganger. De iPad 2 is geklokt op 1GHz. Anandtech gokt daarom dat de iPhone 4S ongeveer klokt op 800MHz.

Ook de ingebouwde GPU is waarschijnlijk ondergeklokt door Apple. Deze werd namelijk ook aan benchmarks onderworpen. Uit deze resultaten blijkt opnieuw dat de iPhone 4S lager scoort dan de iPad 2. Dit keer zo’n 20% lager. Maar ook hier streeft de 4S zijn voorganger ver voorbij. Maar niet alleen de iPhone 4, ook de concurrentie. Zo scoort de iPhone 4S een stuk beter dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S II.

Apple heeft nog geen verklaring afgelegd over dit onderwerp. Maar een reden voor het onderklokken kan zijn dat anders de batterij te snel leeg zou zijn, aangezien de iPad 2 een batterij heeft die veel langer meegaat. Met lagere kloksnelheden kan de batterij duur aanzienlijk veranderd worden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.