Nieuws: iPhone 4 is de dunste smartphone

Het is nu officieel: de iPhone 4 is dunner dan de Samsung Galaxy S II. Deze opvallende uitspraak komt van de Britse Advertising Standards Authority (ASA), een onafhankelijk orgaan dat in de UK reclames reguleert voor alle media, inclusief het internet. Er was een klacht binnengekomen over het feit dat Apple zegt dat de iPhone 4 met 9,3 mm de dunste smartphone ter wereld is, terwijl Samsung dat ook al vanaf de introductie zegt van de Galaxy S II, met een dikte van slechts 8,71mm.

Wat blijkt; de Galaxy S II is in het midden van de behuizing dan wel dunner dan de iPhone 4, maar heeft aan de achterzijde een uitstekend gedeelte voor de camera, en aan de onderkant ook nog een dikker gedeelte, dat ervoor zorgt dat het toestel stabiel blijft liggen. Dat gedeelte echter is 9,9 mm en dus dikker dan de iPhone 4. Apple stelde dat consumenten niet zozeer geinteresseerd zijn in het dunste gedeelte van een toestel, maar meer in het feit of een toestel in een broekzak of hoesje past.

De ASA geeft Apple daarin dus nu gelijk, dus het is nu ‘officieel’; de iPhone 4 is de dunste.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.