Nieuws: iPad verliest marktaandeel aan Android

Afgelopen maanden heeft Android ongeveer 20% van het marktaandeel van de iPad afgesnoept. Android zorgt voor minder geavanceerde tablets, en geeft de gebruiker meer vrijheid. Dit komt doordat er veel versies in de omloop zijn. Dit is in nadeel van de iPad die ‘maar’ 1 besturingssysteem heeft, waarmee je ‘vast’ zit aan de dingen die Apple toelaat tenzij je hem Jailbreakt. Dit is niet nodig bij de Android Tablets.

Echter qua prijs is een Android Tablet net zo duur of zelfs duurder. “Veel bedrijven komen met tablets, maar niemand weet zich af te scheiden van de groep om een serieuze bedreiging voor Apple te kunnen vormen. Sterker nog, de meeste geïntroduceerde tablets zijn hoger geprijsd dan de gelijkwaardige iPads. Apple, een bedrijf dat nooit wacht op anderen, heeft al een tweedegeneratie iPad terwijl de productprijs gelijk is gebleven.” aldus Jeff Orr, topman bij ABI Research.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.