Nieuws: iPad Mini 2 vertraagd

apple1Zoals verwacht maakt de iPad 5 in september zijn debuut. Echter het kleine broertje, de iPad Mini 2 laat wat langer op zich wachten. Deze ligt mogelijk pas in november in de winkels.

De iPad 5 zou een dunnere rand hebben om het scherm, en de tablet zou lichter en dunner zijn. Dit weet Digitimes te melden op basis van bronnen bij de onderdelenleveranciers. De productie van de iPad 5 zou in juli en augustus op gang moeten komen, hierdoor is een lancering in september mogelijk.

Volgens de bronnen zou de iPad Mini 2 vrijwel het zelfde uiterlijk houden, maar zou er een Retinascherm in zitten. De vermoedelijke reden van de vertraging voor de iPad Mini 2 is of de leveranciers kunnen niet voldoen aan de vraag of Apple wil kannibalisatie voorkomen.

De lancering van de eerste iPad Mini had wel resultaten op de verkoop van de normale iPad. Deze werd aanzienlijk minder. Door de nieuwe producten niet tegelijkertijd te lanceren wil Apple dit voorkomen.
“Ik zie het als een grote kans voor ons. Onze filosofie is om kannibalisatie nooit te vrezen. Als wij het niet doen, doet iemand anders het wel.” aldus Tim Cook.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.