Nieuws: iPad Mini 2 langzamer dan iPad Air

apple1Gisteren is de iPad Mini 2 in Nederland op de markt gekomen. Uit de eerste tests blijkt dat de iPad Mini 2 iets langzamer is dan de iPad Air, maar wel sneller dan de orginele iPad.

Geekbench heeft de tests uitgevoerd en heeft de snelheid van de processor geklokt op 1,3 GHz, 0,1 GHz langzamer dan de processor in de iPad Air. Met deze snelheid is de processor wel net zo snel als de processor in de iPhone 5S.

Een mogelijke reden van Apple om hem op deze snelheid te zetten is het verlagen van energieverbruik en de warmteontwikkeling terug te dringen. Een heel grote invloed is het niet op de testen. Zo haalt de Mini 2 in de singecore test 1390 punten en in de multicore test 2512 punten. In de zelfde tests haalt de Air 1476 en 2689 punten.

De Mini 2 is op dit moment alleen nog maar verkrijgbaar via de Apple Store (online) en is nog niet in de gewone winkels verschenen. De prijs begint vanaf 389 euro.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.