Nieuws: iPad heeft 61% marktaandeel

40 miljoen iPads zullen dit jaar verscheept gaan worden. Dit is een marktaandeel van 61% op de ruim 65 miljoen tablets die in totaal verscheept gaan worden. Dit is gebleken uit een onderzoek die Digitimes heeft gedaan. Gezien hoe de cijfers er nu voor staan is de tweede helft van 2011 flink beter. De komende periode zal het beter of niet veel minder zijn gezien het feit de scholen weer beginnen en de feestdagen er ook weer aankomen.

Het aantal tablets wat verkocht is in de eerste 6 maanden van dit jaar ligt volgens het onderzoek 420% hoger dan vorig jaar. De reden hiervoor zou zijn dat de iPad vorig jaar pas in april is uitgebracht. Digitimes denk dat er tot eind dit jaar nog ruim 15 miljoen tablets (iPad niet meegeteld) verkocht zullen worden. Dit betekent een stijging van 65% vergeleken met de zelfde periode vorig jaar.

Kijkende naar Android, is de verwachting dat deze tablets ca. 3 kwart van de overige 39% marktaandeel bezit.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.