Nieuws: iPad dit jaar geen marktleider meer

imagesDit jaar zal het aantal Android tablets wat verkocht wordt meer zijn dan de iPad. Dit komt vooral doordat er meer kleinere en goedkopere tablets op de markt zijn gekomen. Deze uitspraak is gedaan door marktonderzoeker IDC.

IDC verwacht dat er in 2013 zo’n 190,9 miljoen tablets verkocht gaan worden. Bij de vorige schatting was dit nog 172,4 miljoen. De stijging zou komen door de opkomende populariteit en de komst van kleindere en goedkopere tablets.

“De helft van het aantal tablets dat het afgelopen kwartaal op de markt kwam, heeft een scherm dat kleiner is dan 8 inch. We denken dat het aantal kleinere apparaten de komende jaren blijft groeien'”, aldus IDC.

Gezien hoogstwaarschijnlijk de iPad niet meer het meest verkochte tablet is, raakt het zijn dominante positie kwijt. Volgens schattingen zou nog 46% van de tablets op iOS draaien en 48,8% op Android.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.