Nieuws: iOS5 mogelijk OTA update ondersteuning

Diverse bronnen op internet vermelden dat iOS 5 misschien ondersteuning gaat krijgen voor updates “over the air”. Apple wil deze functionaliteit aan gaan bieden via de telefonieproviders. In Amerika zou Apple in conclaaf zijn met Verizon over de nieuwe functies.

iOS5, de eerste versie, dient nog wel aangesloten worden via iTunes, maar dit zegt natuurlijk niks. Mocht apple de plannen doorzetten om updates OTA aan te gaan bieden, dan treed het in de voetsporen van HP en Google die dit al doen. Aanpassingen dienen er in dit geval nog wel gedaan te worden vanuit Apple zijn kant, gezien het feit dat bij een update altijd een back-up wordt gemaakt van het iDevice. Misschien haakt Apple hier wel op in met hun Clouddienst, waar sterke geruchten over rondgaan op het internet.

Of de telecomaanbieders dit gaan ondersteunen is de vraag, gezien er met het updaten erg veel dataverkeer gegenereerd wordt door de grootte van de bestanden (100+ MB). Hoogstwaarschijnlijk zal er meer bekend worden op het WWDC, dit evenement vindt plaats in begin juni.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.