Nieuws: iOS5, de aankondiging

Vanavond heeft de Keynote van Apple plaats gevonden. Apple heeft hier een aantal dingen uitgelicht onder andere iOS5. Wij proberen hier een overzicht te maken met de nieuwe genoemde features en geven hier een (korte) uitleg over. De presentatie van iOS 5 werd gedaan door Scott Forstall. Eerst het marktaandeel, iOS heeft een markt aandeel van 43%. Dit is 10% hoger dan Android.

Scott heeft een top 11 gegeven van belangrijkste wijzigingen welke doorgevoerd zijn in iOS.

 1. De notificaties. Deze zullen nu zichtbaar worden door de balk boven in je scherm naar beneden te schuiven. Zoals Scott zegt “Ala Android”. Geen vervelende Pop-ups meer.
 2. iMessage, de Blackberry Messenger voor iOS. De berichten worden “gepushed” naar al je iDevices. Zo is het mogelijk om altijd en overal een bericht terug te sturen naar de verzender.
 3. De Reminders applicatie. Deze applicatie houdt je op de hoogte wat je allemaal wel niet moet vergeten.
 4. Twitter integratie. Apple kon zeker niet achterblijven met Twitter. Standaard wordt nu dus de officiële Twitter Cliënt mee geïnstalleerd. Hierdoor hoef je je niet meer overal aan te melden en is het mogelijk om je gemaakte foto’s gelijk te delen.
 5. Newsstand. De applicatie om altijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de laatste kranten. De nieuwste edities van de kranten worden automatisch, op de achtergrond, naar je iDevice gedownload.
 6. De camera applicatie. Het gebruik van deze applicatie is sterk vereenvoudigd. Het is nu mogelijk om, door 2 keer op je home knop te drukken, een foto te maken als je scherm vergrendeld is. Ook is het mogelijk om met je Volume + knop een foto te maken.
 7. Game Center. Ook deze applicatie heeft een update gehad. Zo zijn er nu profielfoto’s zichtbaar, je kan je achievement punten zien en kan je aanraders krijgen en versturen naar vrienden.
 8. Safari. Ook de browser van Apple heeft een update gehad. Het is nu mogelijk om alle “rotzooi” uit pagina’s te halen en een overzicht te krijgen van berichten welke op een site staan. Hierdoor krijg je meer leesgemak op de “beperkte” schermen van zowel de iPad als de iPhone. Deze zijn toch kleiner dan het gemiddelde scherm.
 9. Syncen tussen iDevices. Ook wordt het mogelijk om verschillende iDevices te synchroniseren met elkaar.
 10. Tabbed Browsing. Apple heeft ook het browsen met Tabbladen mogelijk gemaakt op de iPad. Hierdoor wordt het makkelijker om tussen diverse pagina’s te schakelen in de browser.
 11. Mail update. Ook heeft het mailprogramma een aantal extra functies gekregen. Zo is het nu mogelijk om gebruik te maken van het Rich Text Format, kan je inspringen in regels, en kan je je adressen op verschillende manieren benaderen en markeren.

Met de komst van iOS 5 is het ook mogelijk om je iDevice zonder Mac/PC te activeren. Voorheen diende de iDevice eerst aangesloten te worden met een kabel en vervolgens geactiveerd te worden via iTunes. Met komst van deze optie heeft Apple het ook mogelijk gemaakt om updates voor applicaties Over The Air (OTA) te krijgen.

De iDevices die iOS 5 gaan ondersteunen:

 • iPhone 3GS
 • iPhone 4
 • iPad
 • iPad 2
 • iPod Touch 3rd Generation
 • iPod Touch 4th Generation

iOS 5 zal op 12 oktober beschikbaar komen voor het grote publiek.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.