Nieuws: iOS 5 is uitgekomen!

We hebben er een tijd op moeten wachten, maar het is eindelijk zo ver! iOS5 is zojuist uitgekomen! Je kan hem makkelijk downloaden door je iDevice op je Mac/PC aan te sluiten en iTunes naar een nieuwe versie te laten zoeken!

Eenmaal gedownload en geïnstalleerd heeft de gebruiker de volgende opties er bij gekregen: Draadloos synchroniseren, iCloud, Fotostream, iMessage en nog veel meer.

In iOS 5 zitten een 200 verbeteringen. Zo is onder andere Safari op de schop gegaan, heeft Twitter een veel diepere integratie gekregen, kan je draadloos synchroniseren en ga zo maar door. Om even in te haken op Safari, de bekende Apple browser heeft nu ondersteuning gekregen voor tabs. Je kan nu dus makkelijk tussen pagina’s schakelen zonder dat je eerst op het bekende knopje moest drukken, vervolgens de pagina moest selecteren. Veel gebruikers hadden de klacht dat er geen tabbladen waren.

De Twitter integratie is nu zo diep, dat je eenmaal hoeft in te loggen in de applicatie, vervolgens worden applicaties welke ondersteuning hebben voor Twitter gelijk gekoppeld. Je hoeft dus niet meer in de applicatie nogmaals in te loggen in Twitter.

Apple heeft ook nog het een en ander aangepast in de fotoapplicatie. Zo is het nu onder andere mogelijk gemaakt om de foto’s aan te passen. Wat ook een leuke optie is, Foto Stream, hiermee kan je via iCloud je foto’s beschikbaar maken op al je iDevices.

Ben je wel eens een beetje vergeetachtig? Apple heeft hiervoor ook een oplossing gemaakt. Namelijk, Reminders. Reminders is een applicatie welke netjes een lijstje maakt van dingen die je niet moet vergeten. Je kan als je de applicatie hebt opgestart makkelijk en snel een Reminder aanmaken door op het + icoontje te tikken. Heb je je Reminder gedaan? Dan kan je een vinkje zetten voor de reminder.

iMessage, de veel besproken “Whatsapp-kloon”, zit nu ook in iOS. Een simpel, handig en “easy to use” programma. Je kan makkelijk mensen toevoegen/een bericht sturen door hem/haar op te zoeken in je contacten. Staat die persoon er niet in? Dan kan je diegene toevoegen door op het mailadres te zoeken. Vervolgens kan je een berichtje sturen. Wat niet mogelijk is in iMessage is het versturen van de bekende smileys. Of dit een gemis is of niet mag je zelf bepalen.

Wat verder nog genoemd moet worden is het feit dat je nu geen pc meer nodig bent om je iDevice te activeren. Zoals voorheen was je verplicht om het iDevice aan te sluiten op een Mac/PC met iTunes. Met PC Free is dit niet meer nodig. Met de introductie van PC Free is het updaten van het iDevice ook vergemakkelijkt. Door naar de instellingen te gaan, en te kiezen voor Algemeen -> Software update, is de mogelijkheid gekomen om Over The Air te updaten.

Als je van plan bent te gaan updaten naar iOS 5 raden wij wel aan om een nieuw reservekopie te maken van je iDevice. Het apparaat wordt namelijk volledig leeggegooid voor de installatie. Aan de hand van je reservekopie kan je alles weer terug zetten.

De update is ongeveer 775 MB groot.

Mocht je benieuwd zijn naar de aanraders van Apple? Klik dan hier!

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.