Nieuws: Inspecties bij Apple fabrieken in China

In navolging van alle kritiek over de werkomstandigheden van Apple’s fabrieken in China is de Fair Labor Association begonnen met inspecties bij de fabrieken waar Apple producten worden gemaakt. Apple heeft dit gisteren bekend gemaakt. De FLA wil graag zien hoe het gesteld is met de werkomstandigheden in de betreffende fabrieken.

In de fabrieken in Foxconn City werken honderdduizenden mensen. Foxcon heeft ca. 1 miljoen mensen in dienst over heel China. Volgens Foxconn zouden de werkomstandigheden niet slecht zijn en zouden er geen meerdere diensten achter elkaar gedraaid moeten worden. Sinds 2006 deed Apple de inspecties zelf, maar heeft zich een maand geleden aangesloten bij de FLA. De FLA is een groep bedrijven en universiteiten die zich richt op het verbeteren van werkomstandigheden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.