Nieuws: In Australië voorlopig geen Galaxy Tab

Businessweek schrijft op basis van uitspraken door advocaten dat Samsung in Australië de Galaxy Tab 10.1 niet voor oktober uit gaat brengen. De reden hiervoor is de lopende rechtzaak tussen Apple en Samsung.

Volgens Apple zouden in Australië op meerdere patenten inbreuk gemaakt worden. Welke patenten dit zouden zijn is niet bekend.

In eerste instantie stond de lancering gepland voor 12 september maar is nu dus uitgesteld. Australië is niet het enige land waar patentzaken lopen. Ook lopen er zaken in Amerika, Nederland en Duitsland.

In Nederland bepaalde een rechter vorige week dat de Galaxytoestellen niet te veel op de iPhone en iPad van Apple lijken, maar dat er wel een Europees octrooi wat betreft de weergave van foto’s geschonden is. De Galaxy S, S II en Ace zijn daarom vanaf 13 oktober verboden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.